Кламер БГ - Новини: Арестуваният за убийствата в Лозен е разследван и за предишно убийство

Арестуваният за убийствата в Лозен е разследван и за предишно убийство

България

|
Съб, 05 Авг 2023г. 20:14ч.
Арестуваният за убийствата в Лозен е разследван и за предишно убийство

Полицията на мястото, където е открито едно от телата на убитите край село Лозен, снимка БГНЕС

34-годишен мъж с криминално досие е арестуван за убийството на мъж и жена, чиито трупове бяха намерени в близост до софийското село Лозен, съобщи Софийската градска прокуратура. По неофициална информация арестуваният е направил самопризнания. Преди това той е бил разследван за непредумишлено убийство на млада жена, извършено през миналата година.

В събота сутринта бяха открити труповете на 18-годишно момиче и 33-годишен мъж край Лозен. И двамата са застреляни. Преди ден момичето бе обявено за общодържавно издирване.

Телата на двамата са изхвърлени в покрайнините на селото, на около 500 м. едно от друго, съобщи БГНЕС.

Основният заподозрян е мъж на 34 години от София. Той е бил арестуван на пътя между Айтос и Бургас, а в него е бил открит и боен пистолет. При задържането си е направил самопризнания, предаде БНР.

По информация на Нова тв, които се позовават на източници от разследването, водещата версия за двете убийства е, че момичето е бивша приятелка на заподозрения, а момчето - негов приятел. Вечерта той се срещнал с тях и поискал от тях пари, но те му отказали. След което заподозреният последователно ги застрелял.

Убийствата са извършени в рамките на 2-3 часа. И двете жертви са от Лозен.

Заподозреният е познат на полицията. "24 часа" съобщава, че срещу него има висящо дело за убийство по непредпазливост на млада жена. Делото е било заведено миналата година. Софийската районна прокуратура е искала постоянен арест, но съдът го е пуснал с подписка. След това от държавното обвинение не са протестирали случая.

До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, както и разпити на свидетели, съобщава прокуратурата.

Село Лозен се намира на 15 км. от

София и по данни на националната статистика е най-голямото село в страната с близо 6200 жители.

Това е пореден случай на подобно тежко престъпление за последните седмици. В началото на седмицата бе открит трупа на 24-годишно момче край пловдивското село Цалапица.

mediapool.bg