Кламер БГ - Новини: Тече данъчна ревизия на ръководството на футболния съюз

Тече данъчна ревизия на ръководството на футболния съюз

България

|
Вт, 24 Дек 2019г. 14:51ч.
Тече данъчна ревизия на ръководството на футболния съюз

Националната агенция по приходите е започнала данъчна проверка на бившия президент на футболния съюз Борислав Михайлов и членовете на Изпълнителния комитет на организацията, които са в оставка.

Проверяват се всички лични финанси и данъчни декларации за пет години назад. Ако се установят несъответсвия в личните финанси, ще бъде разпоредена персонална ревизия. Не е изключено да се проверят и част от хората от оперативното ръководство на футболния съюз, съобщава НАП, цитирана от БГНЕС.

Това е третата проверка срещу БФС и хора от организацията в последните месеци. В края на ноември полицията нахлу в базата на съюза в Бояна. Поводът беше разследване за това как БФС е харчил отпусканите му от държавата пари за подпомагане на детско-юношеския спорт. Че такова разследване се води съобщи преди няколко дни пред бТВ шефът на националната полиция Христо Терзийски.

В няколко репортажа бТВ разказа, че с парите, отпускани за детско-юношески футбол, са купувани екипи от регистрирана в България фирма на афганистанци, която впоследствие е прехвърлена на клошар. Освен това е плащано за нощувки в хотели на близки на шефовете на БФС. От съюза отрекоха парите да са харчени в нарушение.

Месец и половина по-рано в базара нахлуха служители на ГДБОП. Часове преди това дългогодишният президент Борислав Михайлов подаде оставка, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че в противен случай държавата ще прекрати отношенията си със спортната организация. Разследването на ГДБОП е за уреждане на мачове. След акцията обаче разследващите мълчат по темата.

mediapool.bg