Кламер БГ - Новини: Очилата за смесена реалност HoloLens идват и в България

Очилата за смесена реалност HoloLens идват и в България

Технологии

|
Ср, 01 Ноем 2017г. 18:51ч.
Очилата за смесена реалност HoloLens идват и в България

Комплектът ХолоЛенс (HoloLens), който е и първият в света самостоятелен холографски компютър, базиран на операционната система Windows 10, ще се продава в 29 държави в Европа, сред които и България. Това съобщиха в сряда от "Майкрософт" на събитието Future Decoded в Лондон.

Безжичната системата позволява пълна свобода на движение и няма нужда от връзка с телефон или компютър. Очилата за добавена и смесена реалност могат да проектират холограми във физическа среда и дават нов поглед върху околния сват.

Устройството за алтернативна реалност разполага с вградени камери и сензори, които следят положението на потребителя и симулират взаимодействието с виртуални обекти. Освен това очилата използват собствен процесор за обработка на холографски изображения и имат вградена аудио система.

"Мисията ни е дадем възможност на всеки човек и всяка организация на планетата да постигат повече", коментира Лорейн Бардийн, генерален мениджър в "Майкрософт". "Смесената реалност има пълния потенциал да помогне на бизнеса и потребителите да извършват действия, които до момента са били невъзможни. От друга страна, смесената реалност позволява на бизнес организациите и техните служители да изпълняват важни задачи по-бързо, безопасно и ефикасно, като създава и нови канали за комуникация с клиенти и партньори", добави Бардийн.

В излязлата наскоро последна версия на Windows 10 поддръжката на смесена реалност е сред ключовите нововъведения. Амбицията на Майкрософт е, освен за забавление, тази технология да се използва в управлението на операционната система и потребителския софтуер.

mediapool.bg