Кламер БГ - Новини: "Епъл" призна за проблем с екрана при АйФон, но няма да го отстранява безплатно

"Епъл" призна за проблем с екрана при АйФон, но няма да го отстранява безплатно

Технологии

|
Пет, 18 Ноем 2016г. 17:36ч.
"Епъл" призна за проблем с екрана при АйФон, но няма да го отстранява безплатно

Технологичната Ябълка официално призна за възникването на проблем със сензорния екран на смартфоните АйФон 6 Плюс, пише изданието Енгейджт.

Потребители сигнализираха преди месеци за случващото се и дори го назоваха с името "болест на докосването" (touch disease).

Симптомите на "болестта" се изразяват в това ,че в горната част на екрана се появява мигаща сива лента, която постепенно се увеличава и с времето чувствителността на дисплея значително намалява. Подмяната на дисплеят не помага.

Най-вероятна причината за дефекта е замяната на металния предпазител над контролера на дисплея със стикер, който не осигурява достатъчна защита от огъване, а точно шестата серия АйФони имат склонност към такава деформация.

"Епъл" веднага предложи услуга за отстраняване на неизправността, но срещу заплащане – в САЩ цената ще е 149 долара.

В официално съобщение на сайта си компанията подчертава , че проблемът с примигването и забиването на дисплея се наблюдава "при изпускане на устройството и допълнително натоварване".

Услугата ще е достъпна за всички засегнати притежатели за срок до пет години от датата на закупуване на телефона.

По-рано тази година няколко души заведоха дело срещу компанията в Калифорния за покриване на разходите им за ремонт на устройства, при които са се наблюдавали сходни дефекти.

mediapool.bg