Кламер БГ - Новини: Тейлър Суифт стана личност на "Тайм" за 2023 г.

Тейлър Суифт стана личност на "Тайм" за 2023 г.

Общество

|
Ср, 06 Дек 2023г. 17:23ч.
Тейлър Суифт стана личност на "Тайм" за 2023 г.

Тейлър Суифт става първият човек на изкуството с престижното отличие, сн. GettyImages

Американската поп звезда Тейлър Суифт, която разтърси музикалната индустрия с феноменално успешното си турне Eras, беше обявена за "Личност на годината" на сп. "Тайм" за 2023 г. Тя бе предпочетена пред останалите претенденти. В обявения в понеделник списък на деветте кандидата бяха китайският президент Си Дзинпин, руският Владимир Путин, както и куклата Барби.

Певицата заяви, че "никога не се е чувствала толкова горда и щастлива"

"Голяма част от това, което Тейлър Суифт постигна през 2023 г., е неизмеримо. Тя се ангажира да придаде стойност на мечтите, чувствата и преживяванията на хората, особено на жените, които се чувстваха пренебрегвани и рутинно подценявани", каза главният редактор на списанието Сам Джейкъбс.

На 33-годишна възраст Суифт, чиято кариера започна като кънтри певица, добавя още едно признание към дългия си списък с успехи и рекорди. Нейните албуми или техните преиздадени версии често оглавяват американските класации, какъвто в момента е случаят с 1989 (Taylor's Version), който е на върха в чарта Билборд 200.

На фона на феноменалния успех на турнето й, белязано и от скандал около продажбата на билети, концертите бяха прожектирани и в кината, а Тейлър Суифт оглави северноамериканския бокс-офис през уикенда, в който излезе концертният й филм.

Сп. "Тайм" отбелязва, че изпълнителката на хитове като Shake It Off и Cruel Summer, която наследява украинския президент Володимир Зеленски на престижната позиция, е "първият човек в областта на изкуството, обявен за "Личност на годината" заради успеха си като артист".

Главният редактор на списанието посочва, че отличието често се присъжда на държавни глави или титани на индустрията, но "Тейлър Суифт е намерила начин да премине границите и да бъде източник на светлина".

"Заради това, че изгради свой собствен свят, но направи място за толкова други хора, заради това, че превърна историята си в световна легенда, заради това, че донесе радост на общество, което отчаяно се нуждае от нея, Тейлър Суифт е "Личност на годината" на сп. "Тайм", пише още Сам Джейкъбс.

mediapool.bg