Кламер БГ - Новини: Обвинение за шофьора, причинил катастрофата на Околовръстното в София с един загинал

Обвинение за шофьора, причинил катастрофата на Околовръстното в София с един загинал

България

|
Нед, 25 Септ 2022г. 17:33ч.
Обвинение за шофьора, причинил катастрофата на Околовръстното в София с един загинал

сн.:Златко Давчев,

Прокуратурата е повдигнала обвинение на 39-годишен мъж, който причини тежката катастрофа на околовръстното шосе на София. Той е задържан за 72 часа, съобщиха от прокуратурата на съвместен брифинг с представители на МВР.

Инцидентът стана тази сутрин около 04: 00 часа. При катастрофата е починал 64-годишен френски гражданин. Неговата спътница и шофьорът на ударения автомобил са със средни телесни повреди.

Задържаният за катастрофата е с бежански статут. Повдигнато му е обвинение за извършена средна телесна повреда чрез използване на нож

Причинилият катастрофата на Околовръстното в София има 35 фиша за скорост. Към момента не е установено той да е с други по-сериозни нарушения, каза пред Нова тв

Слави Лазов от „Пътна полиция”. Водачът е отказал да бъде тестван на място за алкохол и наркотици. По-късно е дал проба във ВМА. Очевидци на инцидента твърдят, че той е бил неадекватен.

Колата, чийто шофьор е загинал, е смачкана. В нея са пътували трима души - французи. През мястото на инцидента по случайност е минавала линейка, а екипът е оказал веднага помощ.

По информация на Нова тв шофьорът на автомобила, причинил тежката катастрофа, е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици. Тепърва ще му бъдат взети кръвни проби. Очевидци разказват, че се е държал неадекватно.

mediapool.bg