Кламер БГ - Новини: Татяна Дончева: Цветан Василев е във война с Пеевски, но е в губещата позиция

Татяна Дончева: Цветан Василев е във война с Пеевски, но е в губещата позиция

България

|
Пон, 02 Юни 2014г. 11:59ч.
Татяна Дончева: Цветан Василев е във война с Пеевски, но е в губещата позиция

Банкерът Цветан Василев във войната с Пеевски е в губеща позиция към момента и по-скоро трябва да спасява себе си, каза лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред Нова телевизия в понеделник в анализ на силите, определящи българската политика днес.

Така тя даде своето обяснение какви са отношенията на банкера с депутата от ДПС Делян Пеевски, с когото открито бяха близки в последните години,. Според косвени белези отношенията на двамата са охладнели, но не дотам да влязат в открита война заради връзките на двамата с бившия лидер на ДПС Ахмед Доган.

Според Дончева "там има разделяне. Не е страшно. Това са частни отношения. Цветан Василев е в позиция не да диктува условия, а да си брани остатъчните позиции. Делян Пеевски и ДПС са в по-силната позиция и те ще диктуват. Те ще си приберат част от общите сделки без промени в кабинета или ще направят на по-ниски позиции."

Лидерът на "Движение 21" прогнозира, че ако има промени в кабинета извън избора на нов екоминистър на мястото на Искра Михайлова, която отива евродепутат, те ще засегнат и социалния министър Хасан Адемов, здравния министър Таня Андреева, а ДПС ще отстъпят мястото на Искра Михайлова на БСП, заради проблемите в сектора и да не се занимават те с тях.

Дончева не даде обяснение защо ще бъде сменен Адемов, сочен по общо мнение като успешен социален министър, само каза, че причините за това ще са "обективни".

mediapool.bg