Кламер БГ - Новини: Там, където Беър Грилс оцелява, ние си живеем

Там, където Беър Грилс оцелява, ние си живеем

Общество

|
Пет, 22 Фев 2019г. 13:39ч.
Там, където Беър Грилс оцелява, ние си живеем

Глобата за компанията, организирала "оцеляването" на Беър Грилс в Рила, се превърна в източник на вдъхновение за потребителите на социалните мрежи.

"Там, където Беър Грилс оцелява, ние живеем" или "Беър Грилс плувал в езеро. Не носил носия и байрак. Глобяват го." са само част от шеговитите коментари по повод строгите действия на екоминистерството. В четвъртък то обяви, че компанията, организирала снимките на един от епизодите на поредицата за оцеляване с Грилс, отнася глоба, тъй като Грилс нарушил правилата в Националния парк "Рила" - убил няколко жаби, палил огън и плувал в едно от езерата там.

Това накара потребители в мрежата да сравняват приключенията на Грилс с неволите на живота в България като дупките по улиците, обитаването на панелни жилища, ниските доходи и скъпите услуги на ски курортите.

Колаж на Иван Червенков.

Обект на шеги е и строгостта на екоминистерството за изядените жаби и плуването в езерото, която обаче обикновено не се прилага при строителство в защитени територии.

Колаж на Борислав Стоянов.

Сюжетът стана част и от "Не!Новините". В материала на сайта обаче оцеляването не е в планината, а на ремонтираната от месеци ул. "Граф Игнатиев" в центъра на София. В текста със заглавие "Беър Грилс се опита да оцелее на Графа, бе зазидан три дни в пластмасов улук" пише, че при това приключени Грилс и оцелелия с него в Рила Дерек Хъф не са глобявани, но изкарали три дни в пластмасов улук. Двамата "нощували във фуги на павета", ловили плъх и дори "два дни се хранили с пържени подложки за релси, хвърляни им от работниците, оцеляващи при сходни условия".

Колаж, публикуван от Генади Георгиев.

"Предаването няма да се излъчи по Discovery обаче, тъй като Домусчиев, Лукойл, Божков и там който още се сетите, купили телевизията и забранили да се маскари България, защото са патриоти. Там, където Беър Грилс оцелява, ние си живеем", завършва текстът.

mediapool.bg