Кламер БГ - Новини: Протести в София заради жестоката катастрофа с две жертви (видео)

Протести в София заради жестоката катастрофа с две жертви (видео)

България

|
Ср, 06 Юли 2022г. 22:37ч.
Протести в София заради жестоката катастрофа с две жертви (видео)

Протести в София заради жестоката катастрофа с две жертви (видео)

Два протеста блокираха в сряда вечерта кръстовището на софийските булеварди "Черни връх" и "Арсеналски", на което във вторник

Георги Семерджиев помете с автомобила си две момичета. Първоначално таксиметрови шофьори спряха движението на мястото на катастрофата, в която пострада и техен колега.

В 18.30 часа там се събраха и стотици граждани на протест срещу несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя.

Сн. БГНЕС

Хората оставяха цветя на мястото и коленичиха в памет на двете загинали при зверската катастрофа млади жени. Настояха и за затвор за извършителя.

Протестът е с искане за "оставки и уволнения за онези, които са допуснали този "човек" да се движи безнаказано по обществената пътна мрежа"; "да се предприемат спешни акции срещу всички останали джигити с десетки нарушения на пътя"; "да се предвидят наказания за представителите на МВР и държавата, които допускат подобни рецидиви".

Тежката катастрофа предизвика реакцията и на премиера в оставка Кирил Петков, който публикува изявление във Фейсбук профила си.

"Катастрофата в София, при която снощи загинаха две жени, е ужасяващо криминално деяние. Искрени съболезнования за изгубените два млади живота! Бруталното погазване на законите и усещането за безнаказаност с години са подхранвани в нашето общество. Трябва да се сложи край на този порочен модел, при който законите за някои са само формалност, а двойните стандарти – обичайни. Човешкият живот е най-висша ценност", написа Петков.

Сн. БГНЕС

Преди това събралите се таксиметрови шофьори натиснаха клаксоните на автомобилите си. Действията им са провокирани и от факта, че Семерджиев е ударил с колата си и таксиметров автомобил.

52-годишният шофьор на такси, за щастие, е само с контузия на главата. Прегледан е от екипите на Спешна помощ, но е отказал хоспитализация.

Две млади жени – на 22 и 26 години, обаче загинаха.

Сн. БГНЕС

Разбитият асансьор на метростанцията вече е опакован с метални ограждения.

Предстоят множество експертизи, които ще изясняват редица детайли – от скоростта, с която е управляван автомобилът, кръвна проба на задържания за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества, валидността на свидетелството му за управление, издадено в чужбина, подменените регистрационните табели.

Същевременно разследването продължава и в посока установяването на самоличността на негов спътник.

Сн. БГНЕС

На този етап е уточнено, че същия ден 36-годишният Семерджиев е извършил още едно пътнотранспортно нарушение. Делото по случая се гледа от Националната следствена служба.

mediapool.bg