Кламер БГ - Новини: Съдът пусна от ареста пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Съдът пусна от ареста пернишкия прокурор Бисер Михайлов

България

|
Съб, 14 Окт 2023г. 19:56ч.
Съдът пусна от ареста пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Обвиненият за побой на жена си прокурор Бисер Михайлов

Софийският градски съд освободи и остави без мярка за неотклонение пернишкия прокурор Бисер Михайлов.

Той беше задържан в петък след сигнал от дъщеря му, че е пребил съпругата си. По-рано днес Биляна Михайлова отрече да е бита и описа случая като обикновен битов скандал. Тя е настанена в болница за лечение.

По време на съдебното заседание Бисер Михайлов каза, че никога през живота си не е удрял жена си.

Аргументът на съда да пусне на свобода прокурор Бисер Михайлов е, че на този етап от разследването не може да се установи категорично, че той е извършителя на побоя над жена си.

Дъщеря им, Боряна Михайлова, която се е обадила на телефон 112 и е подала сигнала, днес заяви, че не е била очевидец на побоя.

В свидетелствата си тя казва единствено, че чула скандала и е заварила майка си да лежи на пода.

Спорен според съда е въпросът дали съпругата на прокурора е губила съзнание. Според магистратите показанията на 15-годишната дъщеря на съпрузите относно това са противоречиви и не съвпадат с думите на майка и.

Друга свидетелка твърди, че е имало семеен скандал, но Михайлова е била по-агресивната в спора. Самата Биляна Михайлова също заявила, че тя е инициирала спора.

Съпругата: Не съм жертва на домашно насилие

"Категорично не съм жертва на домашно насилие. Снощи се случи обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство... Имам травма на главата, която е от падане на земята. По-скоро мисля, че се спънах. Или загубих равновесие по-скоро и след това паднах и оттам ми е тази травма на главата... Мъжът ми не ми е посягал и не ме е удрял", каза Биляна Михайлова пред Нова телевизия от болничната стая.

Тя отрече да е свидетелствала срещу съпруга си или да я е страх от него.

"Не смятам, че съпругът ми е опасен, за да живеем под един покрив. Мисля, че станалото между нас може да се поправи. Да го разрешим ние между нас, не пред медиите и държавата", допълни Михайлова.

Съдът допуска, че Бисер Михайлов може да е ударил съпругата си в момент на самозащита.

Обвиненият прокурор: Никога не съм бил опасен

"Когато тълпата влезе в съдебната зала, правото излиза от нея", каза обвиняемият пред магистратите. Той изтъкна, че работи от 28 години в прокуратурата.

"Никога не съм бил опасен. Никога не е имало тежки скандали, драматични, между нас. Жена ми е в тежко емоционално състояние заради сина ни. Никога не съм я удрял! Това е смехотворно обвинение", каза Бисер Михайлов пред съдебния състав.

Синът на прокурора - Васил Михайлов, придоби печална слава през последните години заради побои и закани.

Според защитата на Бисер Михайлов, жена му не е жертва. Не е била удряна или умишлено бутана. Не е губила съзнание. Неволно е подаден грешен сигнал от дъщеря им, която е на 15 години.

"Баща ми е с нож и главата на майка ми е сцепена" - това е казала по телефона 15-годишната дъщеря на прокурора. Според Бисер Михайлов дъщеря му е видяла непозната ситуация и е нормално на тази възраст да е преувеличила.

Пред съда защитата представи декларация от Биляна Михайлова като доказателство, с която съпругата на прокурора заявява, че не е била жертва на домашно насилие, не е била в безсъзнание, не е била дезориентирана или обезобразена. Адвокатът предостави и интервю на Михайлова дадено по-рано днес, в което потвърждава, че никога не е била жертва на насилие.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" и посочи, че не приема декларацията. "Има протокол от местопрестъплението, разпитани са свидетели, издадени са медицински документи, които постановяват авторство на деянието", посочи обвинението.

Съдът прие документа, независимо, че Биляна Михайлова е разпитана в качеството си на свидетел.

Публикациите в медиите не бяха приети от съда като писмени доказателства.

mediapool.bg