Кламер БГ - Новини: Съпругата на Болсонаро и министър с положителни тестове за Covid-19

Съпругата на Болсонаро и министър с положителни тестове за Covid-19

Коронавирус

|
Пет, 31 Юли 2020г. 12:22ч.
Съпругата на Болсонаро и министър с положителни тестове за Covid-19

Съпругата на бразилския президент Жаир Болсонаро и един от министрите му дадоха положителни тестове за коронавирус, предаде Ройтерс, като цитира официално изявление.

Тестът на Мишел Болсонаро се оказа положителен само дни, след като съпругът й обяви, че е оздравял от коронавируса, се казва в изявление на президентството. Първата дама "е в добро здраве и ще следва всички установени протоколи", се подчертава в изявлението.

По-рано днес бразилският министър на науката и технологията Маркос Понтес заяви, че тестът му за коронавирус е бил позитивен. С това той стана петият министър от правителството на втората най-тежко засегната от пандемията страна, заразил се с болестта.

Тези случаи показват нагледно мащаба на епидемията в Бразилия, която постави нови дневни рекорди вчера по брой на новите случаи (69 074) и по свързани с болестта смъртни случаи (1595). С това броят на заразените надхвърли 2,5 милиона, от които са починали 90 хиляди.

Понтес съобщи във Фейсбук, че е под карантина и работи дистанционно. "Добре съм, само малко грипни симптоми и главоболие", добави той.

mediapool.bg