Кламер БГ - Новини: Съдът реши в полза на Бербатов, конгресът на БФС ще е на 12 октомври

Съдът реши в полза на Бербатов, конгресът на БФС ще е на 12 октомври

Спорт

|
Ср, 08 Септ 2021г. 15:23ч.
Съдът реши в полза на Бербатов, конгресът на БФС ще е на 12 октомври

Димитър Бербатов с екипа си - Стилян Петров и Мартин Петров Сн. Фейсбук Д.Бербатов

Софийският градски съд насрочи извънредния конгреса на Българския футболен съюз (БФС) за избор на нов президент и Изпълнителен комитет за 12 октомври.

Решението е взето на база подписите на една трета от клубовете, които поискаха Конгрес, а от тяхно име подписката бе внесена от Димитър Бербатов и неговия екип.

Първоначално Изпълкомът на БФС не прие тази подписка с аргумент, че има недействителни подписи. Ден по-късно обаче Агенцията по вписванията отказа да впише този Изпълком.

Тага се стигна до решаване на спора от съда. Той е взел решение в полза на Димитър Бербатов и клубовете, които искат промяна в ръководството на БФС.

Голмайстор №1 за националния отбор обяви, че решението на съда е окончателно и не може да се обжалва. Така извънредният конгрес на БФС трябва да се проведе на 12 октомври от 10 часа в зала 1 на НДК.

Настоящият президентът на БФС Борислав Михайлов беше обявил, че конгрес ще има чак на 18 март 2022 г.

"Доволен съм, че съдът направи нужното и доказа, че сме си свършили работата по законен път. БФС отхвърли тази декларация, което беше напълно неправилно. Ние сме щастливи, защото клубовете искаха точно това", каза бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" пред бТВ.

Той допълни, че "ако от БФС не искат да го организират, с удоволствие екипът ми ще се заеме с тази задача". В екипа на Бербатов са съотборниците му от националния отбор Мартин Петров и Стилиян Петров.

mediapool.bg