Кламер БГ - Новини: Съдът пак върна обвинителния акт срещу предполагаемите привърженици на ИД

Съдът пак върна обвинителния акт срещу предполагаемите привърженици на ИД

България

|
Четв, 24 Септ 2015г. 18:34ч.
Съдът пак върна обвинителния акт срещу предполагаемите привърженици на ИД

Пазарджишкият окръжен съд за втори пореден път върна на прокуратурата обвинителния акт срещу 14-те мъже, обвинени, че са проповядвали омраза на религиозна основа и са разпространявали идеите на "Ислямска държава", съобщиха в четвъртък от съда.

Мотивите на съдия Кристина Пунтева са, че наблюдаващият прокурор отново е допуснал съществени нарушения, които водят до ограничаване на процесуалните права на 11 от обвиняемите, включително – да разберат въз основа на кои точно факти и обстоятелства са обвинени в престъпленията, посочени в обвинителния акт; защо са обвинени, че са извършили твърдените престъпления в посочените от прокурора времеви периоди; въз основа на кои факти и обстоятелства прокурорът ги обвинява, че престъпленията, които твърди, че са извършили, са извършени по посочения от него начин.

Разпореждането на съда не е окончателно и подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд. Съдия Пунтева е насрочила и съдебно заседание за 30 септември, на което да разгледа мерките за неотклонение на двама от подсъдимите.

mediapool.bg