Кламер БГ - Новини: Съдът остави в ареста отстранената кметица на "Младост"

Съдът остави в ареста отстранената кметица на "Младост"

България

|
Ср, 27 Юни 2018г. 17:52ч.
Съдът остави в ареста отстранената кметица на "Младост"

Временно отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд, предаде БНР.

Малко повече от два месеца след показния ѝ арест в центъра на София, Иванчева поиска да бъде пусната от ареста заради влошено здравословно състояние. От няколко дни Иванчева и задържаната заедно с нея бивша зам.-кметица на района Биляна Петрова са в болницата на затвора.

Иванчева е под стража от 17 април по обвинение, че с Биляна Петрова и бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров са принудили бизнесмена Александър Ваклин да им даде 70 000 евро, за да задвижат негов проект за жилищна сграда в "Младост".

В сряда защитата на Иванчева представи документи, че тя има микроаденом, стеснена зрителна острота и е започнала инвитро процедури преди да бъде задържана. Поради възрастта си тя нямало да успее да стане майка, ако не излезе от ареста, аргументира се защитата на Иванчева.

Съдът обаче отказа да промени мярката ѝ за задържане.

Подобно искане за освобождаване от ареста по здравословни причини внесе преди време и Петко Дюлгеров. И то обаче не беше уважено.

mediapool.bg