Кламер БГ - Новини: Съдът издирва подсъдимия за убийството в Борисовата градина

Съдът издирва подсъдимия за убийството в Борисовата градина

България

|
Ср, 29 Юни 2022г. 13:01ч.
Съдът издирва подсъдимия за убийството в Борисовата градина

Снимка: БГНЕС

Йоан Матев, подсъдим за убийството на Георги Иванов в Борисовата градина през 2015 г., не се е явил пред апелативния съд, който гледа делото срещу него като втора инстанция. Затова е изискано той да се издири от главната дирекция "Съдебна охрана". Наред с това са изискани всички справки за движението му. Към момента той е на свобода с мярка подписка.

Матев бе признат за невинен на първа инстанция. Делото срещу него стигна до съда след дългогодишно разследване с драматичен обрат. Иванов бе убит в парка през 2015 г. Матев бе арестуван 2 години по-късно. Показания пред разследващите бе дал брат му Марсел. Той бе казал на разследващите за шахта, в която е бил изхвърлен ножа, с който е убит Иванов.

По време на делото обаче мнозинството от съдебния състав мнозинството реши да не зачита показанията на брата и Йоан Матев бе оправдан. Съдията Руси Алексиев и един от заседателите бяха на мнение, че подсъдимият е виновен. Други двама заседатели и младши-съдията в състава обаче надделяха за оправдаването му. В момента делото се гледа на втора инстанция по протест на прокуратурата.

Освен подсъдимия в сряда не се явиха и адвокатите му. Един от тях е в отпуск. За втория има данни, че вече не представлява Матев. Третият е майка му, която също не е открита на адреса.

Все още не е ясно подсъдимият се е укрил. Ако се окаже, че е така, това няма да е първият подобен случай. Преди години подсъдимият за двойно убийство Илиян Тодоров от Перник бе оневинен на първа инстанция. На втора бе осъден, но междувременно избяга.

mediapool.bg