Кламер БГ - Новини: Радостин Василев призова членовете на ИТН да се разграничат от Тошко Йорданов

Радостин Василев призова членовете на ИТН да се разграничат от Тошко Йорданов

България

|
Съб, 18 Юни 2022г. 19:42ч.
Радостин Василев призова членовете на ИТН да се разграничат от Тошко Йорданов

Радостин Василев

Един от първите напуснали "Има такъв народ" - спортният министър в оставка Радостин Василев, обвини председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, че е "притискал достойни хора от софийската структура на ИТН да ходят на незаконен протест" пред Министерството на младежта и спорта в сряда.

Целта е била натиск над "свободомислещите 6 народни представители, отказали да са съучастници с мафията".

Във Фейсбук Василев написа, че Йорданов иска да повлече към бездната всички около себе си и призовава членовете на партията да се разграничат от него. Той е прикачил и снимка от чат, от който става ясно, че на протеста ще бъде поискано отзоваване на напусналите парламентарната група.

Пак в социалната мрежа от ИТН потвърдиха, че е имало такава среща и тя е била заради протеста пред Министерството на младежта и спорта. Но на нея Йорданов е бил поканен, за да бъде информиран за предстоящото събитие. "Дали протестът е законен, времето ще покаже", завършват от ИТН.

Междувременно разпадът на партията на шоумена Слави Трифонов продължава.

След като в петък координаторът за Пловдив–град Красимир Дончев поаде оставка, а след това примера му последваха и 9 местни лидери във Врачанско, днес структурите на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник също обявиха, че напускат партията.

От декларация на общинската структура на партията в Плевенстава ясно, че 5-теместни структури заявяват пълната си подкрепа към министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и независимия вече депутат от 15-ти МИР - Плевен Деян Петков.

Местните структури канят председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов да посети Плевен, за да се "запознае с народната любов в нашия град, която вече срещна пред Народното събрание".

"Смятаме, че настоящите събития са неприемливи и в абсолютен противовес с целите и идеалите, с които започнахме в началото. Недопустимо е политиката на ръководството на партията да се изразява във вземането на еднолични решения в интерес на няколко души и с лека ръка да се хвърля на вятъра трудът на стотиците членове, симпатизанти и доброволци, които дадоха от себе си в името на една чиста и свята кауза. Ние не можем да се обединим с ГЕРБ и ДПС и не можем да подкрепяме сляпо фалшиви пророци", се казва в декларацията.

mediapool.bg