Кламер БГ - Новини: Токов удар на строеж рани работник и спря захранването в над 10 района на София

Токов удар на строеж рани работник и спря захранването в над 10 района на София

България

|
Вт, 10 Юли 2018г. 15:15ч.
Токов удар на строеж рани работник и спря захранването в над 10 района на София

Работник пострада тежко при токов удар на строеж в столичния кв. "Витоша" и бе приет със сериозни изгаряния в "Пирогов".

Инцидентът е станал на обект на бул. "Симеоновско шосе" във вторник и е довел до спиране на електрозахранването на в над 10 други столични райони.

"В момента пациентът е настанен в реанимация, където подлежи на интензивни реанимационни грижи и наблюдение. Утре сутрин лекарите ще направят нова преоценка на състоянието му и ще преценят как да процедират в лечебния му процес по-нататък. Има изключително тежко изгаряне, обширно, дълбочинно", съобщи говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова.

Заради инцидента работа спря 110-киловолтов електропропровод на Електроенергийния системен оператор.

"Строителна фирма нарушава габарита на ЕП 110 kV "Железница" в град София, собственост на ЕСО. Несъобразените с изискванията за безопасност дейности на строителната фирма водят до принудителното изключване на електропровода на дружеството. Пострадалият човек, в следствие на неправомерната манипулация, довела до изключването на съоръжението на ЕСО, не е служител на дружеството", съобщи ЕСО.

От държавното дружество обявиха, че причината за инцидента е превишаване на габарита на електропровода от страна на строителна фирма. Без захранване останаха "Студентски град", "Драгалевци", "Симеоново", "Витоша", "Киноцентър", "Бояна", "Ярема", "Железница", "Бистрица", "Малинова долина" и други райони. "ЧЕЗ Разпределение" увери, че полага усилия да захрани засегнатите клиенти по алтернативен път в максимално кратък срок.

mediapool.bg