Кламер БГ - Новини: Стрелецът от Лясковец остава за постоянно в ареста

Стрелецът от Лясковец остава за постоянно в ареста

България

|
Пон, 17 Март 2014г. 18:32ч.
Стрелецът от Лясковец остава за постоянно в ареста

53-годишният Петко Петков от Лясковец, който в петък уби баретата Емил Шарков и простреля други трима негови колеги по време на акция по задържането му, остава задържан за постоянно.

Това реши в понеделник Окръжният съд във Велико Търново. Заседанието по мярката за неотклонение на Петков се проведе в местната болница, тъй като състоянието му не позволява да се яви в съда. При задържането му в петък той бе ранен в областта на корема.

Освен в убийството на полицай, Петков е обвинен за опит за убийство на още трима спецполицаи, за заплахи с убийство, както и за незаконно притежание на 4 ловни оръжия и боеприпаси.

МВР опита да задържи 53-годишния мъж заради отправени от него заплахи, че ще стреля по ученици от близкото училище, ако не спрат да вдигат шум в двора и да минават покрай блока му.

По данни на полицията Петков има психически проблеми и от 2011 г. се е барикадирал в жилището си и не излиза. Разрешителното му за ловните оръжия пък е изтекло през 2012 г., но той е отказал да ги предаде.

mediapool.bg