Кламер БГ - Новини: Стотина души продължават протеста срещу правителството

Стотина души продължават протеста срещу правителството

България

|
Пон, 17 Септ 2018г. 23:15ч.
Стотина души продължават протеста срещу правителството

Около 100 души излязоха в понеделник пред парламента, за да протестират с искане за оставка на правителството. Демонстрацията се провежда за втори ден, макар организаторите да твърдят, че тя е безсрочна. В неделя участниците бяха много повече.

Сн. БГНЕС

Главен организатор е издателят на вестник "Будилник" в Лондон Емил Русанов, а събитието бе обявено предварително като протест на българите, живеещи в чужбина. След 17 часа в понеделник бе обявено и шествие до сградата на Министерския съвет.

Исканията са за оставка на правителството и промяна на политическата система у нас. Протестът в понеделник не затвори движението пред сградата на Народното събрание. Полицейското присъствие бе засилено, но няма напрежение между полицаите и демонстрантите.

Сн. БГНЕС

Посланията на протестиращите бяха същите като тези в неделя. На най-големия транспарант бе написано: "Народът срещу българското мафиотско правителство". Сред протестиращите обаче бяха и хора, които обичайно присъстват и на други демонстрации. Впечатление направи плакатът за "премълчаването на истината за липсата на десетките стотици в математиката", което бе окачествено като "престъпление срещу човечеството".

mediapool.bg