Кламер БГ - Новини: Стилиян Петров се връща в професионалния футбол

Стилиян Петров се връща в професионалния футбол

Спорт

|
Вт, 26 Апр 2016г. 17:02ч.
Стилиян Петров се връща в професионалния футбол

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров се връща в професионалния футбол, след като преди четири години се отказа заради заболяване от левкемия.

36-годишният Стилиян Петров се връща в Астън Вила, който следващия сезон ще играе в Чемпиъншип.

"Реших отново да играя футбол на най-високо ниво. Много се вълнувам. Хората ще питат много въпроси, ще се съмняват в мен. Винаги съм вярвал, че когато се работи, се става по-здрав. Моята форма вече е близо до тази, която бе при отказването ми. Астън Вила остава мой приоритет," заяви на пресконференция Стилиян Петров.

От няколко месеца той вече тренира с младежкия отбор на Астън Вила и заяви, че е готов да се включи в предсезонната подготвка на мъжкия тим.

"Очаквам да се върна отново във футбола. Казах на Астън Вила, че съм готов да започна сезона с тях. Очевидно те имат право на първи избор. Разговарях с лекарите и фитнес треньорите и всички дадоха своето мнение, получих много позитивни отзиви. Работя по идеята от година и половина, и се вълнувам много", каза Стилиян Петров.

"Животът ми се връща към предишните релси и това определено е крачка напред. Работя с много хора, които се опитват да се върнат към нормалното след лечение. Трудно е, бъдещето не е светло. Искам да покажа на хората, че има живот след болестта. Вярвах в това. Работил съм здраво през цялата си футболна кариера, и всичко ми бе отнето. Отново имам своя шанс", добав той.

Стилиян Петров има повече от 200 мача за Астън Вила, като в част от тях бе капитан на тима. През кариерата си е играл още за ЦСКА и за шотландския Селтик.

"Сега съм на 36, но има футболисти на по 38, 39, 40. Грижа се добре за себе си, и смятам, че имам добър шанс. Дори да не се случи, ще знам, че съм се опитал," каза още Стилиян Петров.

Британските медии коментират, че Стилиян Петров може да вдъхнови тима и феновете за бързо връщане на Астън Вила във Висшата лига след изключително слабия сегашен сезон и отпадането му от най-високото ниво на английския футбол.

mediapool.bg