Кламер БГ - Новини: Стефан Янев: Личността на премиера е много важна

Стефан Янев: Личността на премиера е много важна

България

|
Съб, 31 Юли 2021г. 19:05ч.
Стефан Янев: Личността на премиера е много важна

Служебният премиер Стефан Янев

Служебният премиер Стефан Янев коментира, че не познава лично кандидата на ИТН за министър-председател и не е разговарял с него, но пожела успех на Пламен Николов.

"Пожелавам му да има качества и нервите да бъде в състояние да води, защото ситуацията е нетипична и личността на кандидата за премиер е много важна, предвид факта, че електоралната подкрепа към момента за бъдещ кабинет не е достатъчно ясна. Важно е дали той е консенсусен, дали ще получи очакваната подкрепа в парламента, за да може да бъде съставено правителство и този консенсус ще предопредели до каква степен това правителство ще бъде ефективно и с достатъчно дълъг хоризонт, за да направи необходимите реформите", каза Янев

Той допълни, че ако не бъде избрано правителство, политическата криза ще се задълбочи.

“Приоритетите, които чухме от кандидата за премиер, до голяма степен повтарят, включително и свършеното от служебното правителство. Нещата са до голяма степен свършени, оттук нататък трябва да бъдат продължени. Мисля, че основата е положена. При добро желание от парламента, всичко може да бъде свършено в обозримо бъдеще в рамките на месец-два”, каза Янев.

mediapool.bg