Кламер БГ - Новини: Започнаха тапите от коли в София заради строежа на новия метролъч

Започнаха тапите от коли в София заради строежа на новия метролъч

България

|
Ср, 20 Ян 2016г. 19:03ч.
Започнаха тапите от коли в София заради строежа на новия метролъч

Стесняването на участъци по софийските улици във връзка със строежа на третия лъч на метрото в столицата очаквано започна да предизвиква задръствания. Така ще е в следващите три години.

От сряда са въведени ограничения за движението на автомобили и пешеходци, които са в сила до края на март. Правят се промени в маршрути на градския транспорт, съобщиха от Столична община. Закриват се и местата за почасово платено паркиране на бул."Патриарх Евтимий" до 31 март 2016 г.

Ограничения по бул."Патриарх Евтимий" между "Левски" и "Хан Крум"

По бул. "Патриарх Евтимий" между ул. "Васил Левски" и ул. "Хан Крум" движението на автомобили се извършва еднопосочно в двете средни пътни ленти на булеварда.

Забранено е и влизането на коли по дясна лента от пътното платно на булеварда в този участък. Спряно е движението на пешеходци по левия и десен тротоари в тази отсечка. Оставена е лента от 1.50 м по двата тротоара за пешеходното движение.

Паркирането на автомобили също е забранено, както и влизането на коли по лявата лента от пътното платно на ул. "Васил Левски" при кино "Одеон".

Ограничения по бул."Патриарх Евтимий" между "Витоша" и "Княз Борес І"

По бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Княз Борис І" движението на превозни средства става еднопосочно в двете средни пътни ленти на булеварда.

Забранено е влизането на автомобили по дясна лента от пътното платно на булеварда в този участъка. Ограничено е и движението на пешеходци по тротоарите, като е оставена лента от 1.50 м. Забранено е влизането и паркирането по лявата лента от пътното платно на булеварда в този участък.

Ограничения по ул."Св. Георги Софийски"

Въведени са и ограничения по ул. "Св. Георги Софийски" между бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Константин Иречек". Заета е южната зелена площ и южният пешеходен тротоар, като преминаването на пешеходци ще става по северния тротоар.

Движението на превозни средства в посочения участък не се променя.

Промени в градския транспорт

Променя се маршрута на тролейбус номер 7 в посока център. Той ще се движи при ул. "Опълченска" направо по бул. "Сливница" и обратен завой на пл. "Сточна гара" в посока ж.к. "Люлин".

Временно се изместват спирки на градския транспорт.

Спирка "Одеон" на бул. "Патриарх Евтимий" се измества със 150 метра напред в посока бул. "Витоша" след кръстовището с ул. "Хан Крум".

Спирката при Александровска болница на ул. "Св. Георги Софийски" се измества назад със 140 м преди кръстовището с ул. "Константин Иречек".

mediapool.bg