Кламер БГ - Новини: Стартират номинациите за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова"

Стартират номинациите за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова"

България

|
Съб, 11 Апр 2020г. 17:55ч.
Стартират номинациите за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова"

Фондация "Радостина Константинова" http://radostinakonstantinova.org/ , чиято мисия е да подпомага младите журналисти и тяхното професионално израстване, и през тази година ще връчи голямата награда за разследваща журналистика на името на Радостина Константинова, един от създателите на демократичния печат у нас след 1989 година.

В съобщението на фондацията се казва:

За нас ще бъде чест талантливи български журналисти от медиите, които ръководите, да кандидатстват със свои

разследвания или да номинират свои колеги. Разследванията трябва да са разпространени в печатна или електронна медия в периода от 1 април 2019 г. до 30 март 2020 г. и да са подписани с реалните имена на авторите.

Годишните награди за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова" ще бъдат обявени на 11 май 2017 г. на интернет страницата на фондацията www.radostinakonstantinova.org

и в съобщение до медиите, а ако епидемиологичната обстановка позволява, ще се състои и официална церемония за връчване на наградите. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов и парична награда в размер на 3000 лева.

Журито може да присъди и поощрителни

награди в размер на 500 лв.

Очакваме вашите предложения най-късно до 30 април 2020 г. на следния е-mail адрес: konkurs@radostinakonstantinova.org .

Фондация "Радостина Константинова" обявява и постоянен конкурс за грантове за разследване. Тези грантове ще покриват разходите за разследвания на одобрените кандидатури без хонорари за авторите.

mediapool.bg