Кламер БГ - Новини: Стартира ремонтът на столичния булевард "България"

Стартира ремонтът на столичния булевард "България"

България

|
Нед, 30 Юни 2019г. 13:18ч.
Стартира ремонтът на столичния булевард "България"

От 30 юни стартира ремонтът на пътните платна на столичния булевард "България". На място вече има работници и строителна техника, а дейностите по рехабилитацията на един от ключовите за трафика в София булеварди ще се извършва поетапно.

Първият етап ще продължи от днес до 4 юли, а за този период се забранява влизането на превозни средства южното пътно платно на булеварда в участъка от бул. "Витоша" до бул. "Пенчо Славейков".

Вторият етап ще продължи от 5 до 15 юли, а през него ще действа забрана за влизането на автомобили по южното платно на булеварда в участъка от бул. "Акад. Иван Ев. Гешов" до бул. "Черни връх". Движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно.

Ремонтните дейности налагат и временна реорганизация на преминаващите от там линии на градския транспорт.

От 30 юни до 4 юли частично се променят маршрутите на автобусни линии с номера 76, 204, 304 и 604 само в посока пл."Орлов мост". От бул. "България" след Професионалната гимназия по Текстил и моден дизайн те ще преминават наляво по бул. "Витоша", надясно по бул. "Пенчо Славейков" и отново по маршрута си. За тези линии се разкрива и временна спирка на бул. "Пенчо Славейков" след бул. "Витоша" в посока пл. "Орлов мост".

От 04.30 часа на 5 юли до 24.00 часа 19 юли частично се променя маршрутът на автобусна линия № 76 само в посока ж.к. "Гоце Делчев". Автобусите ще преминават от бул. "България", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Витоша", надясно по ул. "Бяла черква", по бул. "Петко Ю. Тодоров" и ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута.

Частично се променят маршрутите на автобусни линии 76, 204, 304 и 604 в посока НДК. Разкрива се временна спирка на бул."България" преди бул. "Петко Ю. Тодоров" в посока НДК за автобусни линии № 204 и 304.

mediapool.bg