Кламер БГ - Новини: Станалото на "Ситняково" е престъпление, извършено от законна власт

Станалото на "Ситняково" е престъпление, извършено от законна власт

Анализи и Коментари

|
Вт, 18 Авг 2020г. 15:19ч.
Станалото на "Ситняково" е престъпление, извършено от законна власт

Изгледах няколко записа (на случайни хора, от различен ъгъл) на грозния инцидент от снощната блокада на Ситняково.

Безпристрастните факти са брутално болезнени. Жената, шофираща автомобил с мъж до себе си и две деца на задната седалка, стига до блокадата, спира, показва се извън колата и влиза в словесен конфликт с протестиращите. Те й заявяват, че няма да я пуснат, а тя им заявява, че й е омръзнало от тези протести, които й ограничават правото на придвижване. След което тя влиза отново в колата и уверено потегля напред към тълпата.

Върху предния капак на колата се мятат няколко души, но тя продължава да натиска газта, през хората. Част от протестиращите почват да удрят и трошат колата с каквото имат под ръка, докато други няколко почват да крещят "Спрете, в колата има деца!".

Тези призиви най-накрая се чуват и протестиращите спират да трошат. Жената отново излиза от колата и отново влиза в словесен конфликт с протестиращите, след което започва да звъни на 112, за да повика полиция.

Това, което видях в записите е много страшно. Еднакво позверели хора пред и вътре в колата. Еднакво готови на крайности. Еднакво незачитащи правото на другия да мисли различно и да действа спрямо волята си. И най-страшното от всичко, което видях, бяха ужасените сълзи в очите на тези дечица на задната седалка.

Те са жертвите на агресията – на хората отвън и на своята майка в колата. Гняв срещу гняв. Това е грозното разделение, което е новата тактика на анти-човеците над нас.

Защо мисля така ли? Цялата случка снощи продължи близо 20 минути. Полицията се появи едва след като жената се обади на 112.

Полицаите са били далече ли? Не, били са съвсем близо и са наблюдавали тихичко как хората са готови да се избият помежду си.

Това ли е смисъла от надписа "Анти-конфликт" на униформите? От кой конфликт бранят те? Само политиците от "любовта" на хората ли? И как е възможно да им дадеш заповед за ненамеса в безредици?

Това е престъпление, извършено от законна власт. Престъпление, пораждащо и оправдаващо престъпления. А жертвите винаги са там, на задната ни седалка.

Коментарът на рекламиста Радослав Бимбаловт е публикуван във Фейсбук профила му.

mediapool.bg