Кламер БГ - Новини: Среднощни безредици в Щутгарт, ранени са полицаи

Среднощни безредици в Щутгарт, ранени са полицаи

Свят

|
Нед, 21 Юни 2020г. 14:53ч.
Среднощни безредици в Щутгарт, ранени са полицаи

Няколко полицаи бяха ранени в нощта срещу неделя при сблъсъци в германския град Щутгарт с буйстващи тълпи, които замеряха силите на реда с павета. Изпочупени са витрини и бяха ограбени магазини. Пострадали са и паркираните автомобили по улиците, станали арена на събитията, съобщи ДПА, като се позовава на полицейски говорител.

Няколко групи от общо около 500 буйстващи хора са се развиляли в центъра на града около полунощ. Редица магазини бяха ограбени на улица "Шосплац" и съседната "Кьонигщрасе", в търговската зона на града.

"Ситуацията е извън контрол", обяви говорител на полицията в Щутгарт в ранните часове на неделя, цитиран от "Дойче веле".

По-късно местната полиция е получила подкрепление от цялата провинция и към 3 часа положението е било овладяно. Извършени са арести.

"Безредиците бяха огромни", заяви говорителят на полицията в Щутгарт

Според полицията, в неделя сутринта положението се успокоило. Силите на реда обаче ще останат във вътрешността на града. И предишните уикенди се е стигало до сблъсъци на млади мъже с полицията - но не и в тези размери, както в ранните часове на 21 юни.

Първоначално полицията не съобщи нищо за причините, породили сблъсъците, нито пък назова имена на хора или групи, организирали размириците. И броят на арестуваните беше неясен.

По-късно говорител на полицията съобщи, че до безредиците се е стигнало след проверка на полицията по повод престъпление, свързано с наркотични вещества.

Стотици празнуващи, които обикновено се събирали в късните часове предимно около езерото Екензее, се обединили срещу силите на реда и започнали да ги атакуват.

В центъра на града са разположени многобройни полицейски сили от съображения за сигурност.

mediapool.bg