Кламер БГ - Новини: Сред задържаните от МВР и ДАНС нелегални мигранти има такива с "рисков профил"

Сред задържаните от МВР и ДАНС нелегални мигранти има такива с "рисков профил"

България

|
Пон, 16 Ноем 2015г. 14:54ч.
Сред задържаните от МВР и ДАНС нелегални мигранти има такива с "рисков профил"

Сред задържаните около 350 нелегални мигранти по време на поредната операция на МВР и ДАНС през уикенда има "такива, които отговарят на определени параметри на издигнатия рисков профил".

Това обяви главният секретар на вътрешното министерство Георги Костов в понеделник, уточнявайки, че 1200 негови подчинени са ангажирани в извънредните мерки за сигурност у нас след атентатите в Париж.

Над 1000 служители на МВР и ДАНС са участвали в акцията на службите срещу нелегалната миграция, при която досега са проверени над 7000 души и над 3000 превозни средства. По думите на Костов вече има образувани 9 разследвания за каналджийство и са задържани 11 заподозрени.

"Потенциален терористичен риск съществува, но той е в контекста на потенциалния терористичен риск, който съществува във всички страни на ЕС, в контекста на последните събития в Париж. Действителна заплаха обаче няма регистрирана, както от МВР, така и от другите правоприлагащи и правоохранителни структури. Няма и такава заплаха да е констатирана от някоя от партньорските служби", коментира главният секретар по повод реалната опасност на българска територия да бъде извършен терористичен акт.

mediapool.bg