Кламер БГ - Новини: Шефът на германския футбол напуска заради един часовник и скрити доходи

Шефът на германския футбол напуска заради един часовник и скрити доходи

Спорт

|
Вт, 02 Апр 2019г. 18:38ч.
Шефът на германския футбол напуска заради един часовник и скрити доходи

Шефът на германския футболен съюз Райнхард Гриндел подаде оставка, след като "Билд" съобщи, че не е декларирал подарен часовник на стойност 6 хиляди евро и не е осчетоводил 78 хил. евро, получени от спонсор на федерацията.

Часовникът е подарък от украинския му колега в УЕФА Григорий Суркис.

"Изключително разочарован съм, че трябва да напусна поста си заради такова нещо", заяви на пресконференция във вторник Гриндел.

Освен часовника и дарението, шефът на германската футболна федерация не е декларирал и странични доходи, твърди "Билд". Според изданието той е получавал тайно плащания от дъщерно дружество на футболния съюз. Парите били давани като компенсация за това, че Гриндел се отказал от мястото си в Бундестага. Гриндел отрече тази информация.

Допълнителни плащания идвали и от ТВ канала ZDF, където той работел преди да поеме поста във футболната централа. Тези приходи не са били обявени публично или пред останалите членове на съюза. Гриндел се отказал от тях цяла година, след като станал шеф на футболния съюз.

Гриндел напуска поста си в германската футболна централа, но ще продължи да работи в УЕФА и ФИФА. От тези постове той получава по около 500 хил. евро годишно.

mediapool.bg