Кламер БГ - Новини: Формула 1: Хамилтън се приближи до титлата с победа в Унгария

Формула 1: Хамилтън се приближи до титлата с победа в Унгария

Спорт

|
Нед, 04 Авг 2019г. 20:08ч.
Формула 1: Хамилтън се приближи до титлата с победа в Унгария

Световният шампион Люис Хамилтън се приближи още повече до титлата във Формула 1, след като спечели драматична победа в старта за Голямата награда на Унгария. Състезанието ще се запомни с невероятните обрати в надпреварата с Макс Верстапен от "Ред Бул“ и впечатляващата отборна стратегия на "Мерцедес".

Хамилтън изоставаше от съперника си през цялото време и успя да изпревари Верстапен само три

обиколки преди края, след като гумите на болида на "Ред бул" не издържаха.

Преди това отборът на "Мерцедес" реши да заложи на стратегия с по-ранно влизане в бокса за Хамилтън и гумите "софт". От „Ред Бул“ пък решиха да забавят втората смяна на гуми и сбъркаха.

В този момент около 15 обиколки преди финала британецът изоставаше с близо 20 секунди от Верстапен. Разликата обаче започна бързо да се топи и обратът настъпи, когато твърдите гуми на Верстапен бяха пред разпадане и го направиха безпомощен за темпото и атаката на Хамилтън.

Трети и четвърти завършиха двамата пилоти на "Ферари" на над минута зад победителя, като в края Себастиан Фетел изпревари Шарл Льоклер.

Това бе осма победа за Хамилтън от 12 старта през сезона.С 250 точки той изпреварва съотборника си в Мерцедес Ботас, който има 188, Верстапен – 181 и Фетел – 156.

mediapool.bg