Кламер БГ - Новини: Триумф на Стилияна Николова на световната купа в София

Триумф на Стилияна Николова на световната купа в София

Спорт

|
Съб, 01 Апр 2023г. 19:00ч.
Триумф на Стилияна Николова на световната купа в София

Триумф на Стилияна Николова на световната купа в София

Новата ни надежда в художествената гимнастика Стилияна Николова тримфира на турнира за Световната купа в София.

17-годишната състезателка спечели титлата в многобоя със сбор от 131.300 точки на четирите уреда.

След вчерашното си добро представяне на обръч (35.150) и донякъде с топка (31.800), днес възпитаничката на Валентина Иванова игра без грешка на лента (32.450) и въпреки че допусна неточности в съчетанието с бухалки (31.900) успя да стъпи на върха за радост на родната публика.

Втора остана световна шампионка от София 2022 и звезда на италианския отбор София Рафаели (128.750 т.). Тя тренира при дъщерята и внучката на легендарната Жулиета Шишманова - Кристина Гюрова и Жулиета Канталупи. Рафаели допусна днес грешки на съчетанието си с лента и това и коства победата.

Трета остана Тахмина Икромова от Узбекистан (126.550 т.).

Другата наша представителка - Ева Брезалиева остана шеста в многобоя със 121.200 точки. Възпитаничката на Бранимира Маркова игра силно на бухалки, но допусна груба грешка на композицията с лента - излизане на уреда извън терена, което и попречи да се класира напред.

Във финалите Стилияна Николова ще играе на всичките 4 уреда, а Ева Брезалиева ще се бори за медалите на обръч и бухалки.

В надпреварата не участват състезателки от Русия и Беларус заради санкциите, както и от Украйна, заради смъртта на легендарната Албина Дерюгина. Трите школи са едни от най-силните и основни конкуренти за златните отличия.

mediapool.bg