Кламер БГ - Новини: Руски футболни фенове бяха ранени при авария на ескалатор в Рим

Руски футболни фенове бяха ранени при авария на ескалатор в Рим

Спорт

|
Ср, 24 Окт 2018г. 12:36ч.
Руски футболни фенове бяха ранени при авария на ескалатор в Рим

Двадесет и четирима души бяха са приети в болница след инцидент с ескалатор на метростанция в Рим във вторник вечерта, предаде ДПА.

По-голямата част от ранените са руски граждани, отивали на футболната среща от Шампионската лига между ЦСКА (Москва) и Рома.

Руското посолство в Рим съобщи за пострадали 15 руснаци и 4 украинци. Повечето от хоспитализираните са с леки наранявания на краката.

Инцидентът е станал малко след 19:30 ч. местно време, когато на метростанция “Република“ в Рим се били събрали голяма група привърженици на ЦСКА (Москва). Ескалаторът внезапно започнал да се движи много по-бързо от нормалното и хората на него не успели да слязат навреме и се струпали едни върху други.

Според очевидци футболните фенове започнали да скачат и танцуват върху ескалатора, преди той да се развали, каза кметът на Рим Вирджиния Раджи. Италианската прокуратура и транспортната компания, стопанисваща метростанцията, са започнали разследвания на инцидента.

При отделен инцидент близо до Олимпийския стадион в Рим привърженик на ЦСКА (Москва) бе намушкан с нож при сбиване с фенове на Рома. Футболната среща бе спечелена от домакините с 3:0.

В Риме перед матчем #РомаЦСКА на одной из центральных станций метро вышел из строя эскалатор с болельщиками, есть серьёзно пострадавшие (с) pic.twitter.com/4hslg9ySBt

— Фанаты ЦСКА★RBWorld (@RBWorldorg) October 23, 2018

mediapool.bg