Кламер БГ - Новини: Протест срещу БФС ще блокира околовръстния път на София в четвъртък

Протест срещу БФС ще блокира околовръстния път на София в четвъртък

Спорт

|
Вт, 29 Март 2022г. 13:09ч.
Протест срещу БФС ще блокира околовръстния път на София в четвъртък

Протест срещу БФС ще блокира околовръстния път на София в четвъртък

Национален протест срещу ръководството на Българския футболен съюз (БФС) свикват фенове в четвъртък от 17 часа пред централата в Бояна.

Планирано е да се блокира за кратко движението по околовръстния път на София. Ако това се случи има риск от образуване на километрични колони от автомобили, тъй като в този час движението е натоварено.

Събитието е обявено във Фейсбук и набира популярност.

"Дойде моментът да се изправим срещу статуквото - обединени и заедно. Време е да се противопоставим на беззаконието и да кажем "Край!" на своеволието.

В четвъртък (31 март) в 17 часа се събираме пред сградата на БФС в Бояна за мирен протест срещу действията на БФС. Действия, пред които не можем да продължим да си затваряме очите. Имаме разрешение от Столична община да затворим Околовръстното и да продължим с изразяването на недоволството по подчертаваме отново - мирен път.

Бъдете с нас! Заедно сме по-силни!"

В основата на протеста са привържениците на ЦСКА, водени от тарторите на агитката. В понеделник те организираха денонощен палатков лагер пред базата в Бояна.

Това стана след като БФС наказа изпълнителния директор на ЦСКА Филип Филипов да не заема административни длъжности във футбола за една година. Мотивът бе участието му в конгреса на БФС на 18 март, на който Димитър Бербатов бе избран за президент на футболната централа. Този конгрес не се признава от ръководството начело с Борислав Михайлов. Междувременно ФИФА и УЕФА се обърнаха към българските власти с питане кой е легитимния президент на БФС.

В момента Борислав Михайлов и членове от Изпълкома са в Катар за конгреса на ФИФА на 31 март и за тегленето на жребия за Мондиала на 1 април.

Днес от 17 часа българският национален отбор ще има контролна среща с Хърватия в Доха. Той вече проведе една с домакина Катар, която загуби с 1:2.

Планираният за петък протест пред Министерски съвет срещу футболното ръководство засега се отлага.

mediapool.bg