Кламер БГ - Новини: Официално: Григор Димитров пропуска турнира в София

Официално: Григор Димитров пропуска турнира в София

Спорт

|
Пет, 02 Фев 2018г. 20:44ч.
Официално: Григор Димитров пропуска турнира в София

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще пропусне турнира в София от сериите АТР250, който започва по-късно този месец.

Димитров миналата година спечели титлата и затова ще загуби 250 точки в световната ранглиста.

"Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно да пропусна тазгодишното издание на турнира в София. Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100 процента готов за следващата седмица. Ако играя, това би довело до допълнителни рискове и усложнения", казва Григор Димитров в изявление до БТА.

"Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България", посочва тенисистът, който в момента е четвърти в световната ранглиста.

Още в края на миналата седмица той каза миналата седмица, че страда от болки в рамото и е възможно да пропусне турнира.

Мястото му в схемата на "София Оупън" ще заеме носителят на 3 титли от Големия шлем Станислас Вавринка.

Жребият за турнира ще се тегли в събота от 15 часа. В него ще участват трима българи Адриан Андреев, Димитър Кузманов и Александър Донски, които получиха "уайлд кард".

Турнирът е с награден фонд 561 345 евро и ще се проведе от 4 до 11 февруари в "Арена Армеец".

Решението на Димитров е голям удар за организаторите на турнира. Заради здравословни проблеми се отказа и корейският тенисист Хьон Чун, който стигна полуфинал в турнира от Големия шлем в Австралия.

Другите големи имена в българския турнир ще са ветеранът от Люксембург Жил Мюлер, третата ракета на Франция Адриан Манарино и финалистът в София от 2016 г. Виктор Троицки.

mediapool.bg