Кламер БГ - Новини: Новият договор между ПФК Левски и Palms Bet е за пет години

Новият договор между ПФК Левски и Palms Bet е за пет години

Спорт

|
Пон, 30 Авг 2021г. 16:01ч.
Новият договор между ПФК Левски и Palms Bet е за пет години

Лъчезар Петров и Наско Сираков, сн. БГНЕС

ПФК Левски и Palms Bet са подписали дългосрочен договор за пет години и това няма да бъде просто спонсорство, а партньорство, обявиха мажоритарният собственик на отбора Наско Сираков и изпълнителният директор на компанията за спортни залози Лъчезар Петров на съвместна пресконференция.

"Партньорството ни стартира преди около година и имаше договор, който го разшири. Продължавайки да работим за стабилизирането на клуба, разширяваме партньорството в още насоки. Договорът, който подписахме, е за срок от пет години. Ще работим по почти всички направления за развитието на клуба - както финансово, така и структурно-организационно. Спортно-техническа експертиза ние нямаме, така че за нея разчитаме изцяло на г-н Сираков и неговия опит. Надяваме се и вярваме, че нашата експертиза ще помогне на Левски да функционира отново като нормален футболен клуб. За нас административната част е от изключително важно значение, тъй като тя е предпоставка нещата да се случват по правилния начин. Основната ни цел е да стабилизираме структурите на клуба и да създадем дългосрочни планове и стратегии за развитието на клуба, които да го върнат на мястото му", каза представителят на Palms Bet.

По думите му целта е да бъде изградена правилно работеща структура. Утре ще бъде представена рамкова структура на Общото събрание на акционерите, като тя ще даде насоки за работа - създаването на изцяло нови отдели и начина им на функциониране.

"Акции за момента няма да придобиваме, а ще участваме в управлението. Преди да бъде факт договорът, детайлно се запознахме с финансовата картина в Левски. За съжаление няма как да продължим напред без изчистването на стари задължения. Едно от най-важните неща за нас са нов финансов и погасителен план, защото те ужасно много тежат на клуба. Освен старите задължения, има и нови такива, а служители и футболисти продължават да работят, без за това да бъде заплащано. В последните години бе отделяно твърде малко внимание на административната част. В 21 век футболният клуб е бизнес и той трябва да бъде изграден като такъв, за да не изпитва финансови затруднения", каза Лъчезар Петров, цитиран от БТА.

Президентът на клуба Наско Сираков благодари на Palms Bet за доверието в ПФК Левски и добави, че това е споразумение за съвместна работа, а не за спонсорство.

"Изключително благодарен съм за разширяването на партньорството ни с Palms Bet, но не трябва да се мисли, че така на Герена ще потече златен дъжд или реки от пари. В многото ни разговори сме обединени от мнението, че с правилна работа и достигането до възможно най-голям брой привърженици, това ще донесе повече пари на клуба от самия спонсорски договор. Ще работим точно в тази насока", каза той.

"И в Надзорния съвет, и в Управителния съвет ще има представители на партньорите ни. Още един път казвам - радвам се, че това не е просто спонсорски договор, а съвместна работа. В краткосрочен и още повече в дългосрочен план това ще донесе значителни финансови постъпления", добави Сираков.

mediapool.bg