Кламер БГ - Новини: Неочаквана реклама на Банско от 7-кратния шампион в алпийските ски Хиршер

Неочаквана реклама на Банско от 7-кратния шампион в алпийските ски Хиршер

Спорт

|
Ср, 27 Фев 2019г. 12:40ч.
Неочаквана реклама на Банско от 7-кратния шампион в алпийските ски Хиршер

Носителят на рекордните седем поредни Световни купи в алпийските ски Марсел Хиршер направи изненадваща реклама на Банско и България с публикация в блога си. Това стана дни след провеждането на стартовете за Световната купа в зимния ни курорт.

Австрийският скиор изказва възхищение и учудване от факта, че малко познатата в алпийските ски страна има такива писти.

"Следваща спирка Банско... и за да сме честни: България и ски спорт, кой би помислил, че това е възможно? Имат ли изобщо планини? Карпатите? Чували ли сте къде са разположени и има ли ски курорти? Въпроси, които като австрийски скиор си задаваш при полета към София... но изненадата е страхотна."

Това написа Марсел Хиршер в блога си.

Той дава и висока оценка за Банско и за организациятана състезанието.

"Банско е фантастичен ски курорт и се издига на над 2500 метра. Модерни лифтове и перфектно поддържани писти. Това ни показва още веднъж, че карането на ски е много по-широко разпространено, отколкото си мислим. Също така състезанията бяха перфектно организирани. Стартовете от Световната купа в Банско също бяха перфектно организирани. Цялата обстановка, финалът и трибуната, гостоприемството и подготовката на пистите - всичко това беше безупречно и дори по-добро от някои негативни изключения тук, в Алпите", пише още австриецът.

В думите му впечатление прави "изненадата" му от това какво да очаква в България, защото той вече е бил в Банско.

През 2012 г. Хиршер спечели две победи в стартовете за Световната купа - в гигантския слалом и слалома, което му донесе като награда апартамент в курорта.

Този сезон Хиршер не успя да стигне до победа в Банско. Австриецът постави много висока оценка за организацията още на българска земя, като заяви, че е останал впечатлен как след обилния снеговалеж и отмяната на състезанието в събота, ден по-късно пистата е била в отлично състояние за гигантския слалом.

В генералното класиране за Големия кристален глобус Хиршер продължава да води с огромна преднина. Той има 1408 точки, следван от французина Пинтюро с 918.

mediapool.bg