Кламер БГ - Новини: Надал безпощаден към Джокович: 13-та титла на "Ролан Гарос"

Надал безпощаден към Джокович: 13-та титла на "Ролан Гарос"

Спорт

|
Нед, 11 Окт 2020г. 21:59ч.
Надал безпощаден към Джокович: 13-та титла на "Ролан Гарос"

34-годишният Рафаел Надал показа защо е наричан Краля на клея и безапелационно надви 33-годишния Навок Джокович на финала на първенството в Париж. Испанецът вдигна за 13-ти път титлата на "Ролан Гарос" в неделя. Категоричната му победа дойде след близо три часа игра и с резултат 6:0, 6:2, 7:5.

Титлата е 20-а за Надал в турнирите от Големия шлем, с което испанецът се изравни с Роджър Федерер на върха в класацията.

Надал победи в тазгодишното отложено заради коронавируса издание на "Ролан Гарос" без даде нито сет на когото и да било от противниците си. Това се случва за четвърти път в кариерата му. Освен това той спря и серията без загуба на Джокович през 2020 г. Това се случва след 37 поредни срещи с победа.

Титлата в Париж е едва втора за Надал през белязана от пандемията 2020 г, след тази в Акапулко.

Испанецът не даде никакъв шанс на Джокович, макар сърбинът да оказа сериозна съпротива след загубения на нула първи сет. Всичко каквото и да опитваше Джокович, се оказваше недостатъчно и преодолимо за Надал.

"Победата тук означава всичко за мен", каза след мача Надал, който също така стана първият играч, спечелил сто самостоятелни битки на "Ролан Гарос".

"Честно, не мисля за това, че е 20-та (титла) и изравнявам Роджър, за мен това е просто победа на "Ролан Гарос", коментира още той след поредната си победа.

"Прекарал съм тук повече от най-важните моменти в кариерата си", добави испанецът. "Просто да играя тук е истинско вдъхновение и любовта ми към този град и този корт са незабравими", обяви тенисистът.

"Днес ти показа защо си Кралят на клея. Попих този опит с кожата си", обърна се към съперника си Джокович след мача.

mediapool.bg