Кламер БГ - Новини: "Лудогорец" се класира за втория кръг на Шампионската лига

"Лудогорец" се класира за втория кръг на Шампионската лига

Спорт

|
Четв, 20 Авг 2020г. 08:38ч.
"Лудогорец" се класира за втория кръг на Шампионската лига

"Лудогорец" се класира за втория кръг на Шампионската лига, след като спечели с 3:1 на стадиона в Подгорица срещу "Будучност".

След седмица в Разград българският шампион ще приеме датския - "Мидтиланд", като двубоят отново ще се играе без публика, а елиминацията ще е от един мач, без реванш.

Първото препятствие пред "Лудогорец" изглеждаше лесно преодолимо, след като българите поведоха с 2:0 до 25-ата минута в Черна гора. Попаденията бяха дело на новото попълнение Ихинио Марин и Мавис Чибота, който вкара красив гол от пряк свободен удар.

"Будучност" обаче се мобилизира и обсади вратата на Ренан, а в 31-вата минута Чукович вкара за 2:1.

Последваха трудни 15 минути за българския шампион, в които черногорците изпуснаха доста положения.

След почивката "Лудогорец" изигра силно първите 20-ина минути на втората част, като не позволи опасности пред вратата си.

Последва обаче щурм на "Будучност" към вратата на "Лудогорец" - центрирания, удари отдалече, но в третата минута на добавеното време Каули вкара красив гол от границата на наказателното поле и оформи крайното 1:3 за българския шампион.

Сега го чака много по-сериозен съперник, който спечели титлата в Дания с голяма преднина през миналия сезон. "Мидтиланд" е фаворит на букмейкърите за мача на 26 август.

mediapool.bg