Кламер БГ - Новини: Крум Савов: Кобрата е огледален образ на Бойко Борисов

Крум Савов: Кобрата е огледален образ на Бойко Борисов

Спорт

|
Пон, 14 Дек 2020г. 15:55ч.
Крум Савов: Кобрата е огледален образ на Бойко Борисов

Арогантното и агресивно поведение, много често изкуствено инспирирано и преиграно, е част от босковото шоу при професионалистите, коментира спортният журналист Крум Савов пред БНР, който прави сравнение между Кубрат Пулев и премиера Бойко Борисов.

Преди два дни най-добрият български боксьор при професионалисти загуби втория си шанс да спечели световната титла, след като бе нокаутиран в деветия рунд от настоящия шампион Антъни Джошуа. Голяма част от критиките срещу българина бяха заради опитите му да провокира британеца преди мача.

"Кубрат можеше да се държи по-смирено и по-спортсменски преди и след мача. ... Антъни Джошуа е великолепна реклама на спорта. Елегантен и като визия, и като поведение, и като изказ, доста интелигентен като начин на изразяване, като послания, които отправяше преди и след мача, като уважение към съперника, към публиката, към българския народ - с приятелски изречения, които отправи. Джошуа остана на тази висота, Кубрат не успя, той е егоцентричен, нарцистичен типаж. Той е огледален образ на Бойко Борисов", каза Крум Савов.

Спортният журналист каза, че Пулев има шансове в българската политика и напомни за неговите стари отношения с Борисов.

"Според фенове на Кобрата лек разрив между него и Борисов е настъпил след загубата му от Кличко, когато премиерът не го е посрещнал на аерогарата", коментира той и добави, че Борисов обича да общува само с победителите.

Според Савов още преди мача с Джошуа е било ясно, че шансовете за победа на Кубрат Пулев са били не повече от 20-30%. Савов признава, че самият факт, че Кобрата е стигнал до този мач, е уникално признание за качествата му, неговия труд и воля.

"Кубрат е много разузнаван и разгадан състезател, отдавна е в елита на Топ 10 на професионалния бокс. Той е доста предвидим. Английските коментатори подчертаваха, че Кубрат Пулев е еднопластов боксьор. Кубрат е продукт на една стара школа - съветската, в която аматьорският стил на боксиране не върши работа на професионалния ринг. Пак е постижение, че с този маниер Кубрат стигна до два мача за световна титла", каза Савов.

mediapool.bg