Кламер БГ - Новини: Испанската прокуратура иска две години затвор за Неймар

Испанската прокуратура иска две години затвор за Неймар

Спорт

|
Ср, 23 Ноем 2016г. 18:03ч.
Испанската прокуратура иска две години затвор за Неймар

Прокуратурата в Испания поиска Неймар да бъде осъден на две години затвор по делото за финансовите измами при трансфера му от Сантош в Бареселона през 2013 година.

Делото бе заведено от бразилската инвестиционна група DIS, която притежаваше 40% от правата на Неймар, но твърди, че при преминаването му в Барселона е била ощетена.

Прокуратурата поиска и налагане на глоба от 10 милиона евро за Неймар. Същата присъда беше поискана и за неговия баща Неймар да Силва.

По делото бившия президент на Барселона Сандро Росел рискува да бъде осъден на пет години затвор, а футболният клуб е изправен пред глоба от 8.4 милиона евро. Всяка от замесените страни отрича да е нарушавала закона.

Трансферът на Неймар продължава да носи неприятности на Барселона, откакто се разбра, че обявената трансферна сума е далеч под реално платената.

Това доведе до оттеглянето на Росел от президентския пост през 2014 г., а това лято клубът се споразумя да плати 5.5 милиона евро на данъчните власти, за да избегне дело за данъчни измами.

mediapool.bg