Кламер БГ - Новини: Ивет Лалова отпадна още в сериите на 200 метра, но записа рекордно участие в Токио

Ивет Лалова отпадна още в сериите на 200 метра, но записа рекордно участие в Токио

Спорт

|
Пон, 02 Авг 2021г. 14:26ч.
Ивет Лалова отпадна още в сериите на 200 метра, но записа рекордно участие в Токио

Сн. ЕПА/БГНЕС, архив

Българските спринтьорки Ивет Лалова-Колио и Инна Ефтимова отпаднаха още в сериите на 200 метра на Олимпийските игри в Токио.

Лалова-Колио финишира пета в петата от седемте серии с лично постижение за сезона от 23.39 секунди.

Времето на българката обаче не бе достатъчно, за да продължи в полуфиналите, в които с последен губещ резултат от 23.16 секунди влезе италианката Глория Хоопер.

37-годишната Ивет Лалова записа рекордно за български лекоатлет пето участие на Олимпийски игри, в които има общо 22 старта.

Ефтимова завърши пета в третата от седемте серии с 23.42 секунди, като се доближи само на стотна от секундата от личното си постижение за сезона.

Първите трима от българските участници в турнира по борба в Токио се провалиха далеч преди битката за медалите.

Най-напред Айк Мнацаканян отстъпи с 1:3 срещу хърватина Божо Старчевич на осминафиналите в категория до 77 килограма.

След това Мими Христова (68 кг) загуби още първата си среща от представителка на Киргизстан. Шест секунди преди края тя водеше с 5:4 точки, но до края допусна да бъде успешно атакувана и отстъпи.

Съперниците на Мнацаканян и Христова загубиха следващите си схватки и така българските национали бяха елиминирани от турнира.

После Кирил Милов в категория до 97 кг в класическата борба започна с победа на осминафинала – 3:1 точки срещу бронзовия медалист от Олимпийските игри в Рио 2016 Дженк Илдем (Турция).

По-късно обаче Милов загуби на четвъртфиналите с 0:6 срещу Мохамадхади Сарави (Иран) и ще се надява шампионът на Азия за 2020 да го изтегли на репешажите.

Милов допусна избутване от кръга в началото на схватката и загуби още една точка в началото на партера, след което Сарави го пренесе за 4:0. Иранецът добави още две точки в началото на втората част, с което Милов загуби правото на партер и отстъпи с крайното 0:6.

По-късно днес Сарави загуби полуфинала срещу олимпийския шампион от Рио 2016 Артур Алексанян (Армения). Победа за иранеца щеше да изтегли Милов за репешажите за бронз.

mediapool.bg