Кламер БГ - Новини: И в Испания мачовете ще се играят пред празни трибуни

И в Испания мачовете ще се играят пред празни трибуни

Спорт

|
Вт, 10 Март 2020г. 15:50ч.
И в Испания мачовете ще се играят пред празни трибуни

Следващите два кръга в първите две нива на професионалния футбол в Испания ще се изиграят пред празни трибуни, обяви испанската Ла Лига. Това се прави с цел предпазване от епидемията от коронавирус, като решението е било съгласувано с Министерството на здравеопазването и областните съвети, предава Спортал.

Първите два мача, които ще се проведат при закрити врата, са Реал Мадрид - Ейбар на "Сантиаго Бернабеу" от Ла Лига и Расинг Сантандер - Луго на "Ел Сардинеро" от Сегунда дивисион, като и двата са предвидени за петък, 13 март.

Тазвечершният отложен мач между Ейбар и Реал Сосиедад също ще се проведе без публика. В Испания се надяват да успеят да завършат първенството без да се налага да го прекратят заради коронавируса.

Мачовете от европейските клубни турнири в страната също ще се проведат пред празни трибуни. Във вторник вечер така ще се играе мачът "Барселона" – "Наполи".

Както е известно, преди това в Италия се изиграха редица мачове при затворени врата, а снощи премиерът им Джузепе Конте нареди всички двубои от местното първенство да бъдат преустановени до 3 април.

mediapool.bg