Кламер БГ - Новини: Григор Димитров среща Новак Джокович в Синсинати след победа над Миша Зверев

Григор Димитров среща Новак Джокович в Синсинати след победа над Миша Зверев

Спорт

|
Четв, 16 Авг 2018г. 10:50ч.
Григор Димитров среща Новак Джокович в Синсинати след победа над Миша Зверев

Най-добрият български тенисист започна успешно защитата на миналогодишната си титла от турнира от сериите “Мастърс” в Синсинати.

Хасковлията наделя над германеца Миша Зверев със 7:6(5), 7:5 за час и 40 минути игра на централния корт и още в третия кръг ще се изправи срещу носителя на 13 титли от “Големия шлем” и актуален шампион от “Уимбълдън” Новак Джокович, койт отстрани Адриан Манарино.

Двубоят между Димиров и Зверев първоначално трябваше да започне около 22.30 часа българско време в сряда, но заради проливния дъжд в Синсинати започна чак към 2.00 часа в четвъртък.

Българинът допусна ранен пробив в първия сет и доста грешки от форхенд, но до края подобри играта си и успя да стигне до обрат. Така се стигна до тайбрек, който Димитров спечели. Във втория сет той успя да пробие Зверев чак в 11-ия гейм, въпреки че имаше възможности по-рано.

В третия кръг Димитров и Джокович ще играят в последния мач от дневната програма на Централния корт в четвъртък. Преди тях са мачовете между Милош Раонич и Денис Шаповалов, Симона Халеп и Айла Томлянович и Анджелик Кербер срещу Мадисън Кийс. Това означава, че Григор и Ноле би трябвало да се появат на корта около 23:00 часа, ако дъждът отново не обърка програмата.

В досегашните 8 срещи между двамата българинът има само една победа – на клей от ”Мастърс” турнира в Мадрид през 2013 г. със 7:6(6), 6:7(8), 6:3. През този сезон двамата се срещнаха на тревата в Куинс, когато сърбинът беше безкомпромисен – 6:4, 6:1.

mediapool.bg