Кламер БГ - Новини: Григор Димитров прекъсна черната серия и продължава напред в Маями

Григор Димитров прекъсна черната серия и продължава напред в Маями

Спорт

|
Съб, 24 Март 2018г. 11:41ч.
Григор Димитров прекъсна черната серия и продължава напред в Маями

Григор Димитров прекъсна черната си серия от три поредни загуби и макар и трудно успя да обърна мача и да спечели първата си среща на кортовете в Маями.

Четвъртият в световната ранглиста отстрани германеца Максимилиан Мартерер с 2:1 сета в отделните части - 4:6, 6:2, 6:1 във втория кръг на турнира от "Мастърс 1000".

Седмият гейм се оказа решаващ в първия сет между двамата. В него най-добрият български тенисист допусна пробив след 3 двойни грешки в битка, продължила повече от 10 минути. Така германецът поведе с 4:3, не допусна пробив и взе сета с 6:4.

Във втория сет Григор Димитров направи брейк за 2:0. После отрази точка за рибрейк и до края на частта нямаше проблеми, като за финал реши да не чака подаването си и с нов пробив спечели сета с 6:2 и изравни резултата.

Решителният трети сет се разви по подобен начин. Българинът беше още по убедителен и го спечели с 6:1, слагайки край на лошата си серия от началото на сезона в АТП. В средата на февруари Димитров загуби финала на турнира в Ротердам от Роджър Федерер, а след това записа поражения още на старта на турнирите в Дубай и Индиън Уелс.

Следващият съперник на българина в Маями е французинът Жереми Шарди. Той отстрани сънародника си Ришар Гаске. При успех четвъртият в световната ранглиста ще се класира за осминафиналите на турнира.

В Маями вече отпаднаха Новак Джокович, който беше в потока на Димитров, и Давид Гофен.

Сърбинът беше елиминиран от Беноа Пер с 3:6, 4:6, а Гофен загуби тежко от Жоао Соуза с 0:6, 1:6 във втория кръг.

mediapool.bg