Кламер БГ - Новини: Григор Димитров отстъпи пред италиански тийнейджър в Акапулко

Григор Димитров отстъпи пред италиански тийнейджър в Акапулко

Спорт

|
Пет, 19 Март 2021г. 09:51ч.
Григор Димитров отстъпи пред италиански тийнейджър в Акапулко

Григор Димитров отстъпи на четвъртфиналите от турнира в Акапулко пред поредния талантлив италиански тийнейджър, който си пробива път сред елита на световния тенис. Българинът загуби с 0:2 сета (4:6, 6:7 (3)) от Лоренцо Музети, който в предишните два кръга вече бе отстранил намиращите се много по-високо от него в ранглистата аржентинец Диего Шварцман и американец Франсис Тиафо.

За Димитров това беше първи турнир от месец насам, след участието му в Australian Open, където получи контузия и отпадна на четвъртфиналите.

19-годишният италианец пък едва за четвърти път е в основната схема на турнир от АТП и вече си спечели място сред първите сто в световната ранглиста.

Загубата на Димитров се дължи основно на слабия му начален удар и многото непредизвикани грешки. Той успя да спаси цели 6 мачбола преди да отстъпи, включително три при 0:40 и 4:5 гейма във втория сет.

В първия сет Музети спечели след като на два пъти усупя да пробие сервиса на Димитров – първо, за да повече с 3:1, и след това, за да затвори сета от 4:4.

Във втория сет Димитров успя първи да пробие сервиса на противника си за 3:2, но после не успя да затвърди пробива. По-нататък той много трудно успяваше да печели собствените си сервис геймове, за да докара сета до тайбрек.В него обаче нямаше никакъв шанс, след като загуби четири от петте разигравания, в които сервираше.

mediapool.bg