Кламер БГ - Новини: Григор Димитров може да пропусне турнира в София заради контузия

Григор Димитров може да пропусне турнира в София заради контузия

Спорт

|
Съб, 27 Ян 2018г. 13:37ч.
Григор Димитров може да пропусне турнира в София заради контузия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че може да пропусне турнира в София заради здравословни проблеми.

На пресконференция в София той съобщи, че не се чувства физически добре след двата турнира в Австралия. Димитров обясни, че е почувствал сериозни болки в рамото в последните мачове от Аустрелиън Оупън.

Направил е необходимите прегледи в Монако преди да отлети за България и чака решението на лекарите.

Димитров трябва да защитава титлата си от миналата година на едно от най-големите спортни събития у нас - DIEMA XTRA Sofia Open. Турнирът от сериите АТП 250 ще се проведе между 4 и 11 февруари в ”Арена Армеец.

”Трябваше да намеря начини да се възстановява. Никога не искам да играя турнир, ако не се чувствам добре. Резултатите ще дойдат до няколко дни и се надявам всичко да е наред, за да се включа на ниво. Имах изключителни болки в последните дни. Понякога не можеш да вървиш срещу тялото си. Дал съм си почивка максимално тези дни. В следващите дни ще знам със сигурност повече. Не мога да давам никакви обещания. Когато разбера повече, ще споделя с всички вас", каза той .

”Турнирите в Австралия са едни от най-добрите за мен. Имаше доста тежки мачове. Мач след мач почнах да влизам във форма, но наистина много се поизморих. Можеше да играя и по-добре, но още не бях влязъл в небоходимата форма”, заяви Димитров.

”Надявам се с месеците това да се подобри. Почивката ми беше само седмица в края на миналия сезон и на следващата бях отново с фитнес треньора ми. Не очаквах всичко толкова бързо да се случи. Също така не съжалявам за нищо. Това е един добър път, направих правилните неща през сезонна. Нещата вървят добре", допълни той.

mediapool.bg