Кламер БГ - Новини: Без сделка за "Левски". Сираков отряза Диксън

Без сделка за "Левски". Сираков отряза Диксън

Спорт

|
Вт, 29 Юни 2021г. 13:02ч.
Без сделка за "Левски". Сираков отряза Диксън

Наско Сираков, сн. БГНЕС

Собственикът на Футболния клуб "Левски" Наско Сираков обяви, че прекратява разговорите с кандидат-купувача на отбора Джоузеф Диксън. Това става ден след като британецът каза, че не е харесал върнатия му договор и даде ултиматум да получи нов до 30 юни или сделка няма да има.

Сираков обаче първи обяви края на преговорите с аргумент, че не е получил убедителни гаранции от страна на англичанина за възможността за осъществяване на плановете.

В обръщение към феновете на клуба, публикуван на официалния сайт на "Левски", Сираков благодари на Диксън за демонстрирания интерес и посочва, че "съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия не ме убеждават, че той е инвеститорът, от който "Левски" има нужда".

"Не получих убедителни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". При съгласие от г-н Диксън и неговите адвокати, съм готов да направя публична цялата кореспонденция, както и разменените между двете страни документи, за да не остане място за спекулации и интерпретации", заявява Сираков.

Той допълва, че през цялото време на преговорите с 31-годишния британец е действал повече от внимателно и предпазливо, с ясното съзнание, че от една страна това изглежда като проект, който може да осигури бъдещето на Левски за дълги години напред и да го направи независим и самоиздържащ се клуб. "От другата страна обаче стоят рисковете, които съпътстват всеки чуждестранен интерес към собствеността в клуба – как да гарантираме по най-добрия начин инвестиционните намерения на новия собственик, как да сме сигурни, че историята, името и цветовете на "Левски" ще останат непокътнати, независимо от това кой е собственик и какви бизнес проекти и интереси съпътстват развитието на клуба", пише в изявлението на мажоритарния собственик на клуба.

Той се извинява на феновете, че с изявлението си за инвеститора ги е подвел, в желанието си за им анаправи подарък за рождения ден на клуба, но и той самият бил подведен.

"Не съм спирал и продължавам да търся възможности за стабилизирането на "Левски" и в този момент. Не е тайна за никого, че положението е критично. Но аз ще се боря, докато има някаква, макар и малка надежда", завършва Сираков.

При това положение остава висящ въпросът с осигуряването на средствата за подготовката на тима за новия сезон. По данни на самия клуб необходими са му над 5 млн. лв. само за това.

Проблемът пред сините е свързан с липсата на средства. Остава голяма опасността футболисти да си тръгнат след изтичането на договорите им в края на юни.

Под въпрос е и лицензът на "Левски", който бе издаден от БФС под условие, че всеки месец тимът ще бъде подлаган на мониторинг.

mediapool.bg