Кламер БГ - Новини: БФС изхвърли "Верея" от първенството заради уговорени мачове

БФС изхвърли "Верея" от първенството заради уговорени мачове

Спорт

|
Вт, 07 Май 2019г. 17:42ч.
БФС изхвърли "Верея" от първенството заради уговорени мачове

Старозагорският футболен отбор "Верея" беше изваден от Първа лига заради сигнали за участие в уговорени мачове. Решението бе взето във вторник от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз (БФС) след получена информация от европейската футболна централа УЕФА. "Верея" има срок от седем дни, през които може да обжалва решението.

УЕФА е предоставила на БФС информация за нерегламентирано финансиране на ФК "Верея" от страна на китайски граждани, свързвани с международни синдикати за манипулиране на футболни срещи. Клубът вероятно е финансиран и от граждани на държави от бившия съветски блок, които са се занимавали с манипулиране на футболни мачове.

Целта на наложеното от БФС наказание е предотвратяването на уговаряне на манипулативни резултати и защита на авторитета на българския футбол. Всички материали по случая са предадени на прокуратурата.

Собственикът на "Верея" Галин Михайлов коментира, че няма никаква информация защо неговият клуб бе изхвърлен от Първа лига, но е сигурен, че решението ще бъде обжалвано.

mediapool.bg