Кламер БГ - Новини: Албанските орли донесоха само глоба на Швейцария

Албанските орли донесоха само глоба на Швейцария

Спорт

|
Вт, 26 Юни 2018г. 13:12ч.
Албанските орли донесоха само глоба на Швейцария

Радостта на швейцарските национали от албански произход Джердан Шакири и Гранит Джака, имитарили с преплетени ръце и палци албанския орел на герба на Косово, доведе до глоба, наложена от дисциплинарната комисия на ФИФА по време на Световното първенство в Русия.

Двамата футболисти, които по произход са косовски албанци, ликуваха по този начин при победата с 2:1 над Сърбия. Техният съотборник Щефан Лихщайнер пък ги подкрепи в изявление.

Дисциплинарната комисия на ФИФА се самосезира по случая и в понеделник вечерта обяви наказанието.

Джака и Шакари, който играе със знамето на Косово на дясната си обувка, са глобени с по 10 000 швейцарски франка (10 400 долара). Лихщайнер - с 5000.

Джака и Шакири се разминаха с по-сериозни наказания и ако решат да повторят орлите, може да им бъдат наложени.

Поредни глоби отнася и тимът на Сърбия, заради същия двубой.

След драматично завършилия сблъсък шефът на футболната федерация Славиша Кокеза и треньорът Младен Кръстаич обвиниха съдиите, че "ограбили" отбора им, а това било "преднамерено и дирижирано" от ФИФА. Двамата са глобени с по 5000 швейцарски франка.

Доста по-сериозна е санкцията за федерацията в Белград заради поредните плакати и транспаранти с "политическо, обидно и дискриминационно съдържание" - 54 000 франка.

След мача с Коста Рика глобата беше 10 000 франка за същото. Сега надписите са били повече и има рецидив, затова санкцията е по-висока.

mediapool.bg