Кламер БГ - Новини: Efbet лига - тенденции и бъдещо развитие

Efbet лига - тенденции и бъдещо развитие

Спорт

|
Ср, 07 Апр 2021г. 18:33ч.
Efbet лига - тенденции и бъдещо развитие

Със сигурност сме забелязали, че след като родното футболно първенство получи финансовата подкрепа от своя генерален спонсор, а в замяна трябваше само да се ребрандира, качеството на игра се промени значително. Вече не е толкова лесно на старите хегемони да диктуват правилата още от началото на сезона и феновете със сигурност одобряват това. Станахме свидетели и на присъствието на нови отбори, които успяха да направят добре своя преход напред в първенството и най-важното е, че битката се води за всяка точка.

Впрочем не е трудно да видим това влияние и от още една гледна точка, когато ребрандирането стана факт, дори качеството на излъчване се подобри значително, а и много отбори получиха необходимата финансова подкрепа, която се изрази освен всичко във възможността да видим нови попълнения в отборите, привличането на нови треньори и още много други. Като цяло макар и в момента Лудогорец да продължава да стои на върха, неговата точкова разлика не изглежда невъзможна за стопяване, особено след като вече се намираме в средата на сезона и пролетните дербита предстоят.

Какво спечели родният бранд ефбет от всичко това? Ако разгледаме малко по-сериозно портфолиото на компанията и ревюто на анализаторите тук веднага ще забележим и засиленото внимание към родния футбол. Букмейкърът предлага добри коефициенти за всяка родна среща, не са пропуснати и някои интересни промоции за родните срещи, а и феновете могат спокойно да се наслаждават на всички срещи с помощта на пряко предаване.

Разбира се, операторът винаги напомня на всички свои клиенти, че преди всичко, предлага само забавление и винаги приканя към отговорна игра, все пак най-важното е да извлечем максимума от спортния адреналин, който може да бъде открит в платформата и това е най-важното и основно изискване. С предоставената финансова подкрепа, все пак брандът не само се стреми да повиши качеството на футбола, но и да изравни силите – качество, което се забелязва през последните няколко сезона – и най-важното е, че когато вниманието е насочено към родните дербита, всеки отбор се стреми да се представя по-добре.

С оглед на всичко изброено, спокойно можем да забележим, че дори класирането към този момент е повече от вълнуващо. На второ място се нарежда клуба на ЦСКА, като армейците изостават само с три точки от лидера, докато за изненада на мнозина, отборът на Арда се намира на престижното четвърто място. Все пак говорихме за отбор, който миналата година се стремеше да не изпадне от професионалното първенство, а днес се представя повече от добре. Спряганите за повторна титла Локо Пловдив, изпитаха сериозни затруднения, включително финансови и се наложи да отстъпят в тази надпревара на ЦСКА, запазвайки третата позиция. Но дори и там нищо не е изгубено, след като са необходими 4 точки за достигането на лидера.

Очевидно е, че системата не само работи, но и ни доказва, че не всичко може да бъде решено толкова лесно, колкото сме подозирали. Приятна изненада е и фактът, че за първи път от много време, отборът на Ботев Враца не се притеснява да бъде част от своя отбор и се опитва да се бори и да запази своето безопасно разстояние от групата на изпадащите, а именно това вдъхва повече доверие и на феновете. Като цяло не трябва да забравяме, че от подписването на договора, анализаторите доказват, че родното футболно първенство е повишило своята стойност и най-вероятно ще продължи да я покачва, което е още един позитив.

Със сигурност пролетният сезон ще ни изненада с още обрати, а най-важното е, че от това печелят само феновете, защото без тях, няма смисъл от професионален спорт.

mediapool.bg