Кламер БГ - Новини: 6 тона паста и 4 тона месо на ден изяждат състезателите на Световното по гребане в Пловдив

6 тона паста и 4 тона месо на ден изяждат състезателите на Световното по гребане в Пловдив

Спорт

|
Вт, 11 Септ 2018г. 13:45ч.
6 тона паста и 4 тона месо на ден изяждат състезателите на Световното по гребане в Пловдив

Световното първенство по гребане за мъже и жени продължава с пълна сила на гребния канал в Пловдив. Извън водата обаче също е достатъчно интересно. Изхранването на участниците също е като за Световно.

Организаторите на Световното първенство по гребане в Пловдив осигуряват тонове храна за спортистите и техните екипи. Участниците в шампионата изяждат по 4 тона месо на ден, като предпочитанията са към пилешкото и телешкото, а количествата на свинското са по-ограничени. Основаната храна за отборите обаче се оказва пастата. На ден в Пловдив се консумират по около 6 тона макаронени изделия. Около 6 тона е и количеството на зеленчуците, консумирани дневно. Отборите не искат храната им да е пържена или панирана, макар че има и малки изключения, предаде БГНЕС.

Едно от най-любопитните искания е отправено от националния отбор на Великобритания. В заявката им за храна фигурира изрична молба да им бъде предлагана българската мусака. Британците обожават също палачинки със спанак и сирене. Всъщност англичаните се оказаха най-големите ценители на тукашната кухня. Дотолкова харесват родните специалитети, че всеки ден от хотела им поръчват допълнително количество продукти.

Ценители на българската кухня се оказаха и новозеландците, които се влюбили в българското сирене по шопски.

Спортистите на Норвегия пък имат специални изисквания към някои от храните. Те направили инструктаж на готвачите си в хотела как да им приготвят каша от овесени ядки с мед и канела за закуска. Освен това някои от състезателите консумирали безглутенови храни. Затова и си носят хляб от родината.

Литовците пък настоявали да имат в менюто картофени кюфтета и различни ястия с картофи.

Със специални изисквания са и австралийците, които предварително са поръчали фъстъчено масло, авокадо и гуакамоле да присъстват задължително в менюто им.

mediapool.bg